Vårterminens tema: CHAKRASYSTEMET

Vår fysiska kropp är konkret – vi känner den, vi ser den med våra ögon, vi är medvetna om dess funktioner och förmågor. Samtidigt upplever vi inte sällan att vår fysiska kropp har någon slags ”visdom”. Vad är det vi förnimmer, var finns det i oss? I den yogiska filosofin har kroppen, förutom den fysiska formen, även en energirymd som vi inte kan se med blotta ögat. Ett slags energifält där det pågår en hel del aktiviteter. De som har tränat sig att kunna se detta energifält säger att det ser ut som ljus som strålar ut i komplexa mönster från varje cell i kroppen. Ljuset är i en ständig rörelse, det är alltid aktivt. I denna aktivitet uppstår det flera koncentrerade virvlar av energi som skapar en koppling mellan det fysiska och det subtila i kroppen. Genom dessa virvlar pågår ett ständigt utbyte som påverkar våra tankar, vårt humör och inte minst, vår hälsa. Dessa virvlar – energicentran – kallas för chakran.

Varje chakra ses som en del av vår kropp, vårt sinne och vår själ – på en och samma gång. På det fysiska planet kopplas chakran till olika organ, körtlar och funktioner i kroppen. Förutom de fysiska kopplingarna, ansvarar varje chakra för specifika känslokvaliteter, som t ex trygghet, livslust, medkänsla m fl.

Chakrasystemet fungerar som bäst när samtliga av våra chakran samarbetar som en enhet. Kundaliniyogans tekniker jobbar på ett effektivt och kraftfullt sätt på att öppna, balansera och utveckla chakran. Genom fysiska övningar, andningstekniker och speciella meditationer stärker och stämmer vi vibrationerna i varje chakra för att sedan koppla ihop dem i ett komplett välfungerande flöde av energi genom hela systemet.

Denna termin ägnar vi åt just CHAKRASYSTEMET! Ju mer kunskap vi har om detta komplexa system, desto bättre förstår vi varför vi agerar och mår som vi gör – chakranas energiflöde utan tvekan påverkar vårt dagliga liv.

Under 16 veckor under våren kommer vi att studera och jobba med var och en av de åtta chakran: rot-, relations-, navel-, hjärt-, hals-, pann- och kronchakran samt auran. Det kommer bli en spännande och utmanande resa, välkommen att vara med!

cropped-utan_mini_png-1.png 

Torsdagar  kväll 90 min 

Start 24/1, uppehåll v 10(sportlov) och v 16 (påsklov)

kl 18:00-19:30 

Pris: 2240 kr/16 klasser

Anmäl dig till kursen

cropped-utan_mini_png-1.png

Söndagar  kväll 90 min kl 18:00-19:30

Start 27/1, uppehåll v 10(sportlov) och v 16 (påsklov)

Pris: 2240 kr/16 klasser

Anmäl dig till kursen

cropped-utan_mini_png-1.png

Tisdagar morgon 90 min 

kl 10:00-11:30

Startar vid ett tillräckligt antal deltagare

Anmäl ditt intresse

cropped-utan_mini_png-1.png

Onsdagar  lunch 60 min 

kl 12:00-13:00

Startar vid ett tillräckligt antal deltagare

Anmäl ditt intresse

cropped-utan_mini_png-1.png 

DROP-IN till kvällsklasserna i mån av plats, pris 170 kr

cropped-utan_mini_png-1.png

I fall du missar din klass någon vecka har du möjlighet att ta igen den på en annan dag (i mån av plats) under veckan eller vid senare tillfälle under terminen. 

 

Funderingar? Ring 070-259 52 47 eller skicka ett meddelande så berättar jag mer!

 

cropped-utan_mini_png-1.png

Aktuellt i Studion

Läs mer om Tatiana

Om Kundaliniyoga

Hitta till lokalen