Om Evelin

Jag heter Evelin Gyllenram och är född i Umeå men växte upp granne med skogen och älven i Vindeln. Som 19-åring flyttade jag till Stockholm och utbildade mig inom film och skådespeleri, men insåg efter några år i branschen att jag inte trivdes med att leva ett liv som handlade om att ständigt sträva efter mål, och att försöka klättra högre och högre i min karriär. Jag trivdes inte i Stockholm eller med stressen som kom med att bo i en storstad, men yogan blev min räddning. Jag började praktisera bikramyoga och hathayoga dagligen, vilket ledde till att jag år 2011 tog beslutet att lämna allt och resa till Indien på obestämd tid. Det var en resa som förändrade mitt liv.

Jag reste tillsammans med min fästman, och vi besökte Yogans huvudstad Rishikesh – en magisk stad vid den heliga floden Ganges vid Himalyabergens fot. Där utbildade jag mig till yogalärare inom klassisk hathayoga, på skolan Rishikul Yogashala. I privatutbildningen låg stort fokus på djup kunskap inom yogans andningskonst – Pranayama.

Jag studerade även Reiki-healing upp till Masternivå med min lärare Ma Rikta, Shanti, Sigrid Rubens, som är den 7:e rakt nedstigande läraren i led från Dr. Mikao Usui – Reikins grundare.

Efter en tid i Rishikesh reste vi vidare till Dalai lamas hemstad – Dharamsala, i norra Indien och studerade Buddhistisk meditation på Dalai lamas hemtempel. I Dharamsala utbildade jag mig även inom klassik Tibetansk massage.

Under de 7 år som har gått sedan jag besökte Indien har mitt liv tagit en helt ny riktning. Jag har tillsammans med min fästman levt på resande fot i många olika länder i Asien, där jag fortsatt att utforska yogan och dykt djupare inom andningskonsten Pranayama. Jag har tillsammans med min fästman skrivit en bok om andning och producerat filmer med budskap och innehåll som har känts äkta och viktiga i hjärtat.

Min yogalärare i Indien sa till mig att ”den bästa yogan du någonsin gör – den gör du när du är ensam och ingen tittar”.

De orden sjönk verkligen in i mig, och jag har njutit av att djupdyka inom yogan ensam, under 7 år, för att hitta dess mening i mitt liv på riktigt. Nu är jag tillbaka i Sverige, nära mina rötter i Umeå, och känner stor inspiration till att börja hålla klasser och samskapa med andra.

För mig är yogan ett verktyg som gång på gång hjälper mig tillbaka till lugn, harmoni, och glädje.

Den hjälper mig att minnas vem jag är och påminner mig om den enorma potential som finns inom oss alla. Yogan hjälper mig att vara sann mot mig själv, och att behålla balansen i ett samhälle som många gånger kräver att vi anpassar oss till ett högre tempo än vad våra kroppar och själar klarar av.

Yogan har gett mig en plats där jag kan vara den jag är och uppskatta och älska mig själv som jag är. Utan prestation. Utan mål. Utan krav. Den har varit min räddning och en fristad.

Kanske kan den även bli det för dig?

/Evelin

Klasser med Evelin