fbpx

070 - 259 52 47

kontakt@innerlight.nu

Nidra betyder sömn på sanskrit. Yoga betyder förening av kropp och sinne. Yoga Nidra är en speciell teknik som liknar en guidad meditation. Du ligger i savasana (”död mans position”) under en filt. Du följer lärarens instruktioner och låter kroppen komma ner i djup avslappning samtidigt som ditt sinne och ditt medvetande befinner sig i ett tillstånd mellan sömn och vakenhet.

Avslappnad både i kroppen och stilla i sinnet öppnar du upp för må-bra-hormonet dopamin i kroppen att höja sina nivåer. Du vilar och under tiden jobbar ditt system på att släppa på både de fysiska och de psykiska spänningarna.

Fysisk och mental återhämtning och läkning är några av effekterna man nämner du praktiserar Yoga Nidra. Det finns studier som visar att personer som utövar denna meditationsteknik upplever minskade nivåer av stress, bättre sömn, klarare sinne och starkare koncentration.

Hjärnan får en spännande och annorlunda ”sysselsättning” under denna speciella avslappning vilket gör att när du vaknar känner du dig utvilad och full av energi.

Yoga Nidras längd varierar mellan 20-45 minuter

Yoga Nidra kan utövas som fristående praktik men kombineras med fördel men något mer fysiskt program för att få igång cirkulationen och släppa på eventuella spänningar i kroppen. Det blir både lättare att komma ned i avslappningen och stanna kvar i savasana under längre stund.

Klasser med Yoga Nidra
Att tänka på:

Yoga Nidra utövas oftast liggande i savasana och du ligger stilla under hela avslappningen. Det rekommenderas att du har en varmare tröja att ta med till klassen samt strumpor/sockar att ha på fötterna. Kroppstemperaturen sjunker ju mer avslappnad du blir. Varmare kläder och sockar underlättar för kroppen att hålla värmen. Yllefiltar finns att låna och du ligger på en skön mjuk matta av ull.  

Följ Innerlight Yoga Umeå